10 May, 2014

Cerita Tentang Charity Run

Assalamualaikum.....


Larian amal yang aku nak sangat join ni adalah antara charity run kali kedua aku. Sape yang taktaw pasal charity run ni boleh baca Larian Amal : Hear For You Charity Run . Paham-paham jelah aku nih bab lari-lari lemah sikit tapi lau bab shopping i'm no. 1 so tak mustahil ni baru kali kedua wakawaka..eksaited dia takyah citerlah walaupon aku sorang jer eksaited lebih, yang si farah and faezah lagi sadisss diorang anti-larian, awal-awal dah kata taknak, takpe aku suke orang jujur nih hahaha maka aku sorang jelah yang join.


Beberapa hari sebelom larian ni, pihak penganjur dah email siap-siap suruh aku amik running kit kat Kolej Tun Syed Nasir (near by tasik titiwangsa) sebelom kul 7 pm. Aku yang sememangnya fail selok-belok jalan ni haruslah menyusahkan si farah tuk teman aku pi amik running kit nih. Farah redho jelah, lepas abis keje petang rabu aritu terus pecut ke destinasi. Nasib baik sempat weh 6.45 pm baru sampai. Alhamdulillah bangga sangat ada driver hebat macam si farah (wajib kau kembang kalau baca nih).


Lepas hempas pulas stereng keta kat bulatan pahang, aku ajak si farah ni singgah makan sebagai reward tuk dia susah-susah tolong aku. Tapi farah ni beria-ria lah plak nak makan kek kat secret recipe, so aku ikut jelah. End up farah jugak yang belanja katenya sempena besday aku, orang pertama yang celebrate tuk aku, haruslah aku menumpahkan airmata yang ternyata mahal gituh. Tenkiu my bff luv you till jannah.

Balik rumah terus terjah running kit, siap sarung baju posing depan cermin

Maka tibalah hari yang dinantikan. Tapi ada sesuatu yang aku tak sedap hati nak bangun pagi tadi huarghh berkira samada nak teruskan atau tak ke larian amal nih. Akhirnya aku give up babe, aku give up, aku cancel nak join sebab si seng**ut telah menyerang. Adoiiii ni yang buat aku lemah nih, hancusss harapan aku nak kenal ngan abam-abam kacak masa larian. Niat pon tak baik dah so padam muka miahaha. Korang kena paham usha abam kacak hanyalah aktiviti sampingan,yang penting charity run tu okeh!!


Duhai running kit bertabah lah, aku janji nati aku jogging satu tasik permaisuri dengan menyarungkan baju biru itu. Harusss aku bermarathon dengan uncle chinese kat tasik tanpa segan silu pakai no 338 dan buat drama bahawa aku adalah puteri larian amal tsskkk.
So nampak gaya pagi tadi aku 'bercharity run' atas katil jelah nokkss.


Sekian, cerita tentang charity run aku.
Clucckk!! (bukak air tin 100 plus sambil rakus menenguk atas katil).
Sadis sangat.


Teşekkür ederim for reading!!





1 comment:

::EIDA:: said...

ida lame oii tak kuar jogging ape ntah lagi nak bermarathon niii huhuhuhu