29 April, 2013

iLham Resort Part 2


Assalamualaikum
 
Ni antara entri yang berjaya diperam setelah sekian lama. Aku pon tak perasan dok dalam draf dah berbulan-bulan dari tahun lepas, memang totally basi tapi aku nak publish jugak okeehh. Ade aku kisah??Ni punyer cerita sambung dari entri  sini (lau rajin boleh la terjah).

Kitorang sampai kat resort hari tu dah petang so after berguling sakan and bergurau senda dalam swimming pool, malam tu memang tak hinggat dunia tido . Sedar pon dah maghrib, perut takyah dok cakap la memang mintak makanan dah.

 

Nite view sangat mengancam


Biasenya lau dah bercuti ni malamnya tak berBBQ memang taksah. Macam idok bercuti jer lau tak bako membako ni. So harus la kita bako ape yang ada. Sambil tunggu BBQ settle wajib ade welcoming song oleh penyanyi jemputan (Fati) ahaksss jemputan la sangat. Aku just import dia dari uitm shah alam,kira jemputan jugak la kan??


Kawan aku Nora, twins Fati & Nik





Wajib ada bila BBQ kena ada ikan pari & ikan cencaru, my feveret ever okehhh. Tenkiu bebanyak tuk 2 bos aku sebab susah susah jer hidupkan api  nak bako ikan-ikan ni. Lau takde bos mau ikan ni berenang-renang di lautan balik, kang susah hidup nak kejar ikan tuh mihmih. Sepatutnya anak buah yang buat tapi nasib dapat bos baik huntungggg kau tahuuu. Ohh yer BBQ ni pihak resort yang prepare just request nak ikan apa..lau nak ikan duyong ikan paus pi cari sendirikk!! kahkahkah


Alhamdulillah sesi melantak berakhir ngan jayanya.  Perut masing-masing dah macam pregnant 5 bulan,mata pon dah kuyu semacam. Hasrat mata memang nak tido arr tapi bos ngada-ngada la plak nak buat meeting tergempar. So malam tu lelap kul 3 pagi alkisahnya haruss la pakai collagen eye mask, untuk kelihatan berseri-seri & gojes  iolls taknak bangun esok pagi  mata macam panda.










Besok paginya bangun awal sebab nak berebut breakfast miahaha takut tak sempat makan almaklum la perut 15 orang ag tuh tak kurang hebat melantaknya. Nasi lemak dia best wehhh seyes berlemak-lemak sedap dia. Lepas settle memuaskan nafsu perut, iolls get ready  check out dah.



 
  



Sebelom check out kena la performe cikit macam kat atas ni, test anak tekak dipagi hari. Hey iolls boleh nyanyi lagu najwa latif okehhh..
'segala kata cacian yang telah berikan membuatku rasa kosong kosong' buwekkk muntah setengah baldi

 
Sape yang plan nak bercuti boleh terjah SINI

Bye =)

2 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

syok nyer!~

HaFizaH aYu said...

Akak..tulah time bcti mmg best blk bcuti yg wat bdn longlai smcm tu