31 December, 2012

iLham Resort Part 1


        Assalamualaikum ini lumrah or habit terbaru aku simpan berbakul citer berbulan lepas,asyik terperam dalam draft sampai lupa nak post,my bad la kan asyik buzy jer memanjang.Time student banyak masa,masuk jer alam keje makaihh 24 jam pon rasa tak cukup.Tido boleh plak berjam-jam sampai tak nak bangun haisshh teruk bebeno.Dah dah!! cukup la membebel macam Mama (haisshh tetiba teringat kat mak) mari ikuti kisah pengembaraan aku ke PD haritu.
 
Alhamdulillah selamat sampai kat sana dalam kul 1 pm,gerak bukan main awal dari kl tapi jammed bapak panjang kat r&r seremban.Fuh!!taw tak bab jammed ni la wat patah semangat nak berjimba, mood dah terbang sangat kesian taw.
 

 

 
 






So,kali ni kitaorang menginap kat ilham resort tanjung biru,wah first impression sangat baik ,view dia boleh dikatakan ohsem jugak la first time katakan datang sini sumernya nampak ok,cuba 2 3 kali tentu kurang ohsem bhaahaaha.Untuk pengetahuan korang ilham resort ni  PNB yang punyer,kaya la korang kan heheehe.


                             




 


Lepas check in jer terus acara serbu menyerbu bilik,sangat eksaited okehhh!!tak sabar nak tido kat katil empuk katakan,konfem esok pagi susah nak bangun.So,bilik kitaorang booking ni apartment 3 bilik nak sumbat 6 orang pon muat ag,dengan syarat harus kecik molek macam aku.




View pon okeh la berdepan dengan swimming pool,bawak la siap siap binokular nanti cari port best tuk skodeng.Aku cuma syor kan jer aku baik aku tak wat bende tak elok camtu kihkih usha dari jauh jer la kan.Kebetulan masa pi sana ada satu family trip, sumer ganteng deh...tapi malangnya sumer bawak isteri haisshh melepas lagi,lau tak nanti boleh wat entri Cintaku Berputik di iLham Resort.





Nampak bilik nampak katil campak barang harus la berpusu-pusu ke swimming pool,sumer nak tunjuk jaguh berenang macam platipus.Pic tak dapat nak upload sebab sorang sorang nampak macam platipus bhahaha.




Kat atas ni member aku Ida,dia la yang teman aku tido malam tu.Thanks Ida sebab sudi turun dari Kuala Pilah semata-mata nak teman aku berholiday.Insyaallah lain kali boleh la jadi travel partner aku ag.Gaya dah macam Ibu dan anak boleh jadi cover majalah Harmoni barangkali.
.

 
Will be continue.....spoil mood korang nak baca kan??
sajer nak wat suspen
                                    

Tunggu kat Part 2 plak yer!!

4 comments:

Lyaa Suriany said...

alahai best nya berjimba beramai ramai..

HaFizaH aYu said...

Lyaa:tu la sumer free best la rmai2 lau msg2 bz mmg tak la kan

Cinta hazanis said...

bestnya bercuti. :)

HaFizaH aYu said...

Mek cah nati leh la plan cti kt klate plop