12 July, 2011

FrozeN Lake

Assalamualaikum..semalam aku dok godek godek kat yahoo, dah takde keje, nak hupdate blog bukan main susah sampai yahoo pon aku usha 189077 kali, dok delete email yang bertambun entah bende kejadah apa punyer email masuk dalam inbox sumer. Last last dalam masa dok usha mamat yahoo tu mata terkena panahan asmara kat picture kat bawah ni..Subhanallah cantik sangat!!
















Pic yang ohsemm kat atas ni diambil oleh sorang gambargrapher Emmanuel Coupe iaitu seorang peserta dalam National Geographic Traveler Photo Contest 2011 di frozen lake (tasik beku kalau ditranslate) yang bertempat di Canada.

Teringin nak amik gambar yang super ohsemm macam nie guna kamera buruk aku....ermm adakah hasil nyer akan sama sebijik cam emmanuel atau lebih ohsemm lagi. Tapi sayang frozen lake tu kat Canada kalau frozen lake belakang umah aku kang senang ckit, bukan setakat frozen lake, tangki kumbahan umah  masuk sekali dalam gambar.

Ape yang aku dok pendam nak taip dari tadi lihatlah kebesaran Tuhan, sungguh Dia yang Maha Pencipta, sejauh mana atau dimana kita berpijak sekalipon lihatlah kebesaranNya, jangan lupa diri jangan riak dengan apa yang kita ada kerana itu semua adalah pinjaman dariNya semata mata.

Cukuplah setakat ini untuk muhasabah diri sebelum kita menutup mata,tanda mata mengantuk tahap syaitan dok berjogging kat kelopak mata.

Bye korunk.

p/s : nape bila upload pic dia cam crystallize??

15 comments:

HonEyBuNNy said...

cantik la..

good nite....;-)

HaFizaH aYu said...

honeybunny:ciptaan Tuhan sumer cantik an?gud nite tuk u gak..

Pendamba Mawar said...

smart giler..da la kaler biru..teruja ai..hahaha.:) zulkarnaim faiz

Puteri Berangan said...

cantik mcm lukisan..indahnye ciptaanye..huhu

husin said...

http://fahmi-nik.blogspot.com/

NasZ said...

cantik..suka tengok..lembut mata memandang..

jemput singgah ye?

MOHD NASER.com

Engku Sofea said...

belum tutup g syg. btw cantiikknyee :)

hamzah ian said...

seyes cantik.. perghh..

zOeY zAu YaH said...

cantik!

Sunah Sakura said...

subhanallah...

misz fae said...

cantiknya...
terpegun jup...

hadinesta said...

wah! menariknya.. klu berenang best :D peace

zOeY zAu YaH said...

=D

cik sakura said...

nice view..memang cantik..indahnya ciptaan TUHAN..

tulus sweet said...

fall in love. subhanallah..:)