25 May, 2011

PartY BesdaY aKu yanG lasT

Assalamualaikum...

Semalam geng-geng budak semenanjung aras 2  dan 3 hostel pakat dok serang bilik aku...cakap nak bincang pasal tiket free perjalanan dari kuching ke kl. Depa cakap ade masalah cikit berkenaan luggage dan kitaorang kena support separuh dari harga tiket tu. So aku mati-mati percaya siap nak kol  ag bahagian pengurusan latihan. Yelah mana adil sebelum ni semua pihak KKM tanggung perjalanan pergi dan balik   tup tup nak suh bayar plak. Tapi depa nie pandai wat gimik rupa-rupanya nak suprisekan kami berlima. Nape berlima?? sebab bulan mei ni bukan aku sorang jer yang lahir kat dunia masa tu...aku ada geng-geng aku yang lahir sama bulan tapi lain-lain tarikh dan berlainan waktu..so nak jimat kos kena kumpulkan besday girl menjadi satu dan celebrate sama-sama.


DSCN2628
A lovely cake for 5 lovely girl - aku,niza,dhiya,shazwani and angah

DSCN2643 (2)
You know what...i really luv to eat cake

DSCN2630 (2)
Focus to the creamy cake...nyum nyum


Besday aku aritu 8 Mei dan roomate aku 18 Mei, memang satu kebetulan hanya beberapa hari jer yang membezakan aku dan roomate aku. Dan yang 3 0rang ag tu xperlu kot aku mention tarikh hehehe nanti en3 ni panjang berjuntai plak. Ape yang aku nak kongsi kat sini before aku sempat melahap kek tu, bila satu tragedi yang tidak berdarah tapi hampir buat aku kena strok berlaku. Plak tu cun-cun lepas kami berlima tiup lilin, seyes tragedi air panas tumpah memang gerun, sampai ada yang menggelupur macam ikan naik ke darat wei... nasib baik air panas tu kena sikit jer kat kain batik aku pakai semalam kalau tak sah-sah pi hospital dan melahap kek  kat sana. Alhamdullillah tiada mangsa yang cedera parah, 3 orang melecur sikit dan seorang selamat dari tragedi serta aku yang jadi mangsa yang   tak berapa parah.

Dan syukur sangat-sangat sebab tiada adegan siram-menyiram budu,air milo, telur busuk mahupon sebarang bentuk gurauan tambahan. Seyes aku takut lau orang nak kenakan aku sebab aku tak penah kena macam orang lain sampai bersiram dengan budu bagai...hahaha i'm  the lucky one kot. Bende-bende macam nie dah macam trend dah sebenarnya dalam geng aku dan korang pon mesti penah dajalkan orang gak an?? tak yah la pura-pura baik ngan aku...tengok hidung pon aku dah tau. Plus korang ada kawan yang gila-gila tak ingat dunia huru-hara dibuatnya. But for me, those little things will remain as memory la...bila ingat balik sah-sah dok senyum cam kerang busuk even korang didajalkan seteruknya.

Ini la penghujung ataupon sisa-sisa kenangan yang akan dicanai sebelum  aku dapat posting keje. Tak lama ag aku akan tinggalkan bumi sarawak, tempat yang banyak mengajar aku tentang kehidupan, persahabatan mahupon cinta yang tidak kesampaian...huhu so sebelum perpisahan itu tiba apa kata kita enjooooooy!!!


10 comments:

chenta nana said...

wow.. happy belated besday babe...
btw, salam kenal dari nana..)

sizuka[Izzati] said...

wah sweetnya.hehe.happy belated birthday :)

HaFizaH aYu said...

chenta nana:tq bebanyak sbb wish kat ayu
izzati:hehe mn ada sweet biasa jer xmeriah sgt nway tq tau

HonEyBuNNy said...

happy belated birthday dear...

cantik la kek tu....suka tgk kek cantik2...;-)

アヌム ちゃん said...

sedapnye kek :) hepi belated besday too^^

Mohd Ridhuan said...

Happy belated besday...
sedapnye kek tu...
smga sukses lam hidup...

アヌム ちゃん said...

dtg lagi tengok kek sedap..huhuu~

aku dan segalanya said...

redah dr blog ben...dah follow uuu

Syazana Justme said...

Happy belated birthday..sedapnye kek..terliur dh syaz..hehe..salam perkenalan..=)

HaFizaH aYu said...

hai uolls tq sangat2 coz sudi singgah & komen kat cni & also tq 4 da wish...nakkkk hadiah leh??