27 February, 2011

Zaman hingusan aku...

Assalamualaikum...kitak owg sihat sik?? lelengau (iban: rindu) ngan blog tok (xfaham nape pagi2 cmni nak ckp iban) okeehh back to normal kang aku klakar (cakap) iban korang xfaham plak,nati aku wat en3 spesel cakap bhs iban...nak x nak x??So b4 aku nak kuar enjoy sat ag,aku tekad nak hupdate blog...lama giler xhupdate rase cam blog nie dianaktirikan oleh ibu kandung sendiri.

Entah hantu mana yang rasuk pagi ni, tetiba teringat zaman muda2 dulu, tiap kali dok tenung pic2 lama zaman sekolah yang sememangnya budak hingusan...aku sendiri segan n gelak sampai nak kuar anak tekak, lucu weii bila tengok pic2 tu balik...tapi ape yang aku suka bila momen tu kita flashback, macam syok jer n zaman muda-mudi dulu la sumer bende nak cuba, sumer bende nak tahu n sumer bende nak pink an??

from left : k.asmat.fazwa.janah.faezah.fatihah.aku.farah.napie

Perggh sungguh sadis tengok pic diatas innocent an??ternyata mmg budak hingusan la aku cakap sama lu.Masa tengok pic ni la aku dok gelak2 bila teringat balik lif berhantu kat Heritage Hotel...korang mesti tau an katne hotel ni...aku dah amnesia dah, hotel yang tmpt aku stay ni ngeri gak arrh meremang bulu roma aku lagi2 lif dia yg berabad lama, yg orang British wat angkut bhn galian dari terowong bawah tanah tu...nway cantik x uniform skool kitaowg??time ni aku librarian so tema pink menjadi pilihan ati n aku nampak kiut giler lam pic nih(perasaan perasan menebal)...wat bodo jer la ngan aku yang xtau hala tuju nih

Poyo jer aku posing

Geng giler pink VS geng giler putih

Lau xcilap  pic ni ari ke-2 kitaowg kat kl, pas pi klcc sumer cikgu aku bawak lepak2 kat putrajaya...mmg teruja sebab kagum ngan senibina kat cini...sampai skunk aku suka lepak kat cini tiap kali aku blik semenanjung n my bro jadi mangsa bawak aku pi sana cini...tQ my sweet bro luv u muah muah!!!

Kitaowg dah cam belangkas...asyik berkepit takut sesat dow
Akibat semangat patriotik yang tinggi cam gunung tu gak la, aku n da geng pi tugu negara..kat cini aku borong souvenier banyak2 punya la tamak budak nie...last2 hilang camtu jer tanpa tinggalkan jejak. 

Seingat aku kitaowg kat kl 3 ari..rasa cam nak undur blik waktu2 cam gni,mana x nyer ngan kos rm150 leh pusing2 kl 2-3 kali still kitaowg leh hidup,  punyer la murah ni sumer cikgu Asiah punyer pasal dia la yang handle, murah sangat2 xcam skunk xsah xde duit berkepok2 lam poket an..

Tapi sumer tu hanya tinggal kenangan, aku dah tua huhuhu tapi perangai cam premature teenagers..rinduww nak ulang zaman oldskool tuh tapi apekan daya masa xleh undur even mintak tolong doraemon pon sah2 dia leh tolong dah...eehh lau korang nak share2 zaman muda-mudi korang tu jgn lupa drop ur link kat en3 nih k...aku pon nak tengok gak muka pura2 innocent korang...miahahaha

Tu jer la yang aku nak citer...nak lepas gian lama xhupdate,nway tis weeks maybe blog aku pon xakan dihupdate...aku de exam 100 question n Osce (skill lab) dan xlupa gak my short vacation...ooyeeehhh can't wait for it, korang nak tau mana aku habiskan midteam break aku???tunggu je la sampai aku hupdate blog nih balik.Okeyyh geng..aku chow dulu nak siap2 jap ag nak kuar...sempat ag enjoy padahal esok exam doww,jangan tiru aksi lagak pandai aku nih...xbaik tuk mental & fizikal k!!

01 February, 2011

SaHaBat kau teTap daLam keNangaN...

Dalam kenangan
 
In this WORLD, where everything seems UNCERTAIN, only one thing is DEFINITE. You'll    always be my FRIEND, beyond WORDS, beyond TIME and beyond DISTANCE!!